Re: Ph*enix

T&T.Varavoima [Jarmo Seppälä, 04.06.2008] "Uusi ydinvoimala vaatii nopeaa häiriöreserviä Kantaverkkoyhtiö Fingrid käynnistää varavoimakapasiteetin rakentamisen
yva-menettelyn loppukesästä. Fingrid varautuu lähivuosina lisäämään nopeaa häiriöreserviä 100-400 megawatilla. "
*Äärimmäisen mielenkiintoinen tieto muuten! Tähän asti kun ydinvoiman pakollista +10% alati pyörivän tukisäätövoiman olemassaoloa IAEA/USA-lainsäädännössämme kun on tiedotusvuotona varjeltu julkisuudelta kuin kruunun jalokiveä. Mutta kas, KAS näin vaan Fennovoimalta se MYÖS vaaditaan! Ja huomatkaa nyt määrä! Kerroin, että JATKUVAA säätöapuvoimaa menee 10% ensinnä hukkaan kiinailmiöestoreserveihin ja sitten toinen mokoma päälle aputukivoimana huikein lisäkustannuksin. Eli tästä oletetun 2 000MW voimalan 10% kiinailmiönestoon ja jälkilauhdepumppujen osasekunttien starttivarmistukseksi alati päällä pyörivänä, ennen kuin ydinvoima edes lain mukaan päästetään verkkoon riehumaan menee tuosta siis 200MW. Mutta koska tarvitaan myös ydintyyliin varmennuksen varmennusta apulisää päälle niin lurpahtaa myös toiset 10% tuosta vaan. Eli TISMALEEN ydinvoima tällä faktauksella tarvitsee haaskaavaa lisävoimaa aina ydinalan ammattilaisena kertomani 10+10%= 20%!! Siis JOKA ydinvoimalamme vaatii tylysti todennetusti suomeksi liki Loviisan ydinvoimalan pelkäksi hätäapukyytipojakseen! Ja meinaan miljardeja ydintukiaisiin palaa merittäin!!
*Maailmassa ei toki sitten MIKÄÄN muuu energiamuoto kyllä vaadi vastaavaa reserviä. Ei edes siitä syyttä ydinvoimin aiemmin parjattu tuulivoima. Muilla kun ei säteilyn jälkilämpö räjähdä ydinpommina muutamissa minuuteissa ydintyyliin. Esim. vesivoimalalle riittää pelkkä maan vetovoimalla toimiva alasajoventtiilin turva, ei MITÄÄN muuta. Kuten Tanskasta tiedämme sielä ei moisiin tuulisäätövoimiin ole ollut tarvetta. Vaikka Länsi-Tanskan sähköstä on tuulivoimalla jo huikeat 50%. Näinkö alkaa vaan ydinalan valheet tippua julkisuuteen kuin mätä omena puusta!? Eli nyt vaan Fennovoiman ydinherroilta tiedotusvälineemme tivaamaan, että miksi tämä ydinvoimaan elimellisesti kuuluneet säätövoiman lisäkustannusfaktat on aina tähän asti vuosikymmenet megakustannuspakkoina pimitetty?!
*Tilanne tulee sikäli hauskempaan suuntaan kun esim. TVO:n kaasuvoimaloiden n.100MW kevytdieselin PÄIVÄKULUTUS heiluu 1 000m3/vrk. Löpön euron litrahinnalla korkkaa ekstemporee miljoonan/vrk!! Ja tämä tosiaan yllä enemmän kuin triplettinä.. ..Hmm , todella mielenkiintoinen tähän asti tarkoin salattu ydinalan lisämegakulu taas paljastettuna!! Ei taida olla "sattuneesti" ydinalalle oikein mieluisaa kertoilla näistä reaaleistaan!? Jaa niin tosiaan esim. TVO:n lisäkaasuturbinien pakoputkissa ei laki salli sitten MITÄÄN filtteriä starttihidasteenaan, eli pelkkä aukko syytämään maailman täyteen pienhiukkasia ja CO2 sellaisella ennennäkemättömän vihan kiivaudella, että jää siinä ydinpäästökintiömme CO2 osalta myös heittämällä rankasti miinukselle hetkessä!
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Polytechforum.com is a website by engineers for engineers. It is not affiliated with any of manufacturers or vendors discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.