Heidenhain TNC151 problem

Typically, just when you get busy, something goes wrong ............. The controller on one of my Bridgeport mills seems to have a fault with the
display or graphics output. No output, no display on the screen. Screen checked by a specialist , all working.
I do have an offer from the same company that checked the monitor, to have the board checked and buffer chips replaced if that is the problem, but it could be something else. Just wondered if anyone one the group had one of these controllers lying around, or parts from one that busted , but with a different fault to mine. bob
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
checked by a specialist , all working.
If he was a specialist how come he can`t fix it.The cnc repair business is full of specialists.Less than 20% know what they`re doing.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
A Bridgeport Interact CNC Mill I have has a display problem. Its not the monitor, that's been checked and it works. Next thing to check is the graphics card. Problem I have, is which card is it ? there are 4 in the controller, one is obviously the axis control, as its marked x,y ,z, etc.Anyone know which of the other 3 it could be? there are no obvious cables to or from the monitor to the boards. http://s208.photobucket.com/albums/bb94/emimec/Heidenhain%20TNC%20151 / Bob
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
On Wed, 18 Jan 2012 07:07:36 +0000, Emimec wrote:

Can't tell for sure. But if one of the big 40-pin chips on one of the cards is a 6845 (or MC6845 etc) that'll be the graphics card.
- Brian
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Go to Heidenhains site and download the manuals.One of them tells you which board is which.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
A Bridgeport Interact CNC Mill I have has a display problem. Its not the monitor, that's been checked and it works. Next thing to check is the graphics card. Problem I have, is which card is it ? there are 4 in the controller, one is obviously the axis control, as its marked x,y ,z, etc.Anyone know which of the other 3 it could be? there are no obvious cables to or from the monitor socket to the boards. http://s208.photobucket.com/albums/bb94/emimec/Heidenhain%20TNC%20151 / Bob
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
"Emimec" wrote in message

Bob,
It shows for me. I've emailed you a summary of replies received so far
Andrew
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

That link to photobucket brings up an annoying popup on my screen.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Polytechforum.com is a website by engineers for engineers. It is not affiliated with any of manufacturers or vendors discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.