Measure tool??????

My measure tool will not display angle???????? I have two lines in a sketch I select them and hit masure and nouthing (same in parts assemblies and varying selections of faces), I have hit the little down arrow on the right side of the popup box and nouthing... Ahhhgggggg TTHHHBBBTTT!!!!!!!!!!!!!!! erffffffffff grrrrrr

PLEASE help I really need some measurements from a assembly

Ben

SW 2005 SP2

Reply to
Ben
Loading thread data ...

I just tried it here on SW2005 SP2.0 and it worked fine. Do you get any action at all? Has it always been this way? Just started with the SP update?

WT

Reply to
Wayne Tiffany

Just started with the service pack... I get the pretty colored lines denoting the normal distance and x,y distances sometimes z but no angle. Guess this is a problem for SW... bwaaa haahaha they are soo busy with 2006 they will never get to this one. I did once submit problems back in 2001+-2003, I figgure 50 or so, never had a responce to them? My dont get me wrong my VAR is exelent at helping, but SW is another case altogether.

Ben

Reply to
Ben

Ben, you must be doing something wrong.

Assuming you are selecting two things that can have an angular relationship (two lines, two planer faces, etc.) the angle will show up in the measure tool box not on the screen.

HTH, Muggs

Reply to
Muggs

That is just it I have the measure tool box and on the right side of the box is a arrow to expand or compress the box, I hit the arrow it flips down but no expansion! I hit it again and it points up and nouthing happens other than the symbol on the button has changed to arrows up! I have made a assembly of a part that is patterned around a axis and have made a part in the same manner to test (two seperate and not related files), so if I select the same face of each part patterned around the axis there should be an angle. Again no angle.

Ben

relationship

Reply to
Ben

So, the issue is that you can't get the dialog box to drop open? Oh, why didn't you say so!!

Anyway, I don't have an answer...

But, I have found some registry settings on my machine that might yield a clue. Here are my values - see how yours compare.

HKEY_CURRENT_USER\Software\SolidWorks\SolidWorks 2005\User Interface\Dialogs uiMeasureDlg_c = 0,1,-1,-1,-1,-1,0,0,202,176

HKEY_CURRENT_USER\Software\SolidWorks\SolidWorks 2005\User Interface\Dialogs uiMeasurementOptionDlg_c = 0,1,-1,-1,-1,-1,364,40,619,473

HKEY_CURRENT_USER\Software\SolidWorks\SolidWorks 2005\User Interface\Dialogs uiMeasureOptionSelectorDlg_c = 0,1,-1,-1,-1,-1,0,38,234,380

WT

Reply to
Wayne Tiffany

My numbers are below your numbers for the reg files, I have changed them to your values and still the same. Thanks for the suggestion though

Ben

Interface\Dialogs

0,1,-1,-1,-1,-1,0,0,204,30

Interface\Dialogs

0,1,-1,-1,-1,-1,513,282,768,715

Interface\Dialogs

0,1,-1,-1,-1,-1,244,431,478,773
Reply to
Ben

I don?t know if it?s right or wrong but I open the measure tool befor I pick the geometry. Sometimes I get angle when I want distance an other times I get distance - not angle - when I want angle.

So I try different geometry like end point instead of line. I eve

switch the order of which entity is chosen first. I guess th inexperienced keep trying until we get the result we want or finall figure out what SW wants

Reply to
YACOLT

Thanks for the advice, I have tried all that and no go... Looking like I might have to re-install SW

Ben

Reply to
Ben

You might first try renaming/deleting the local user key for SW. If that works, you wouldn't have to reinstall.

WT

Reply to
Wayne Tiffany

Oh yaaa! good call,

Reply to
Ben

What is the local user key? (I also cannot measure angles). TIA.

Reply to
dlevy

In the registry, SW stores information in two major areas - Local_Machine & Current_User. When you install it, both areas get written to. When another user logs in, another CU key is created for that user and these CU keys are what hold the settings, etc. So, if something gets really messed up, you can delete or rename that CU key so that SW has to rebuild it based on the (hopefully) unchanged LM key. If you are not comfortable editing the registry, get some help - if you mess with the wrong stuff, you can end up with a door stop. (Ok, maybe not quite that bad.) :-)

WT

Reply to
Wayne Tiffany

For those that care, I used the copy options wizard on another machine and imported the sytem settings (this alone nouthing else) into my machine. IT WORKED! so I still have all my toolbars and keyboard shortcuts etc etc and now can measure angles

Ben Thanks to all who helped

Reply to
Ben

"That is just it I have the measure tool box and on the right side of the box is a arrow to expand or compress the box, I hit the arrow it flips down but no expansion! "

I face same problem after i upgrade to sp2. after playing it for while, i have solvethis problem. Actually, the measure tool box was there, but in "minimize" condition. After the arrow flip down, point your mouse to bottom left cover of the measure tool box, click on left button, hold it and drag to right/bottom to "expend " the tool box.

rocket911

Reply to
rocket

PolyTech Forum website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.