"Shaded Viewport Options" greyed out, plots are all hidden

Hello All,
I am trying to plot a simple part, however it always prints in 'hidden'
view mode instead of the 2d wireframe mode. I have selected View >
Shade > 2D Wireframe and tried to print but the plot always comes out
as 'hidden'. Under the plot options dialog the 'Shaded Viewport
Options' is greyed out.
I'm betting there is a little checkbox somewhere that can get me back
on track...any help is greatly appreciated.
-James
Reply to
Joshua.Dunham
Loading thread data ...
The viewport may have been set to "hideplot" "on". It's a subprompt under the MVIEW command.
Reply to
Michael Bulatovich
If you're plotting from a layout, you can't set shade plot from the plot dialog. It is, as you wrote, greyed out. The option to set it from the plot dialog is only available if plotting from the model space tab. I believe this is because shade plot options pertain to individual viewports, not the entire layout.
To set shadeplot for a viewport when working in a layout, select the viewport, right-click, and select "shade plot" from the context menu. With the viewport selected, you can also set this in the "properties" palette.
In the help files, it's written that you can set shade plot options for a layout through page setup manager > modify. This would imply that a page setup can be defined and saved with a particular shade option. But I haven't been able to do this. The option is greyed out just as it is from the plot dialog.
Shade plot and shade mode are totally independent. You can have the model shown as 2d wireframe but still plot a viewport as hidden, rendered, etc.
Pete
Reply to
Peter Ruehle
He wants the wireframe, Peter.
Reply to
Michael Bulatovich
And?
Reply to
Peter Ruehle
I thought you might have missed that...
Reply to
Michael Bulatovich

PolyTech Forum website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.