enabling realview

Hi,
Like others before, I am trying to get Realview to work. It is still
greyed out and I have tried everything on this board to enable
Realview without success. Anyone with an FX 500 who can help me?
SW 2004 SP0
FX 500
53.03 Driver
786 MB RAM
Shader directory present (so I'm assuming it's installed)
Re-installed SW after present card was installed
Thanks,
mj
Reply to
mjt
Loading thread data ...
Hi,
I am trying to enable realview like others in this group but still cannot. It remains greyed out. Anybody with a Quadro card still having problems?
SW 2004 SP0 Quadro FX 500 Driver ver = 53.03 XP SW installed after card was installed Realview installed I think (Shaders folder present)
Thanks for any help. MT
Reply to
mjt
Try editing the material and checking the realview box there. The toggle in the menu should work then.
Keith
Reply to
Keith Streich
Ok. I created a simple part and gave it a material. The 'Visual Properties' box is open and 'Advanced Graphics' is checked with the RealView radio buttom greyed out. What am I doing wrong?
Thanks, mj
Reply to
mjt
I assume your using current video drivers? Solidworks is not seeing your card as being compatible.
Keith
Reply to
Keith Streich
Yes, I have tried this with both the certified drivers and the latest driver set from the Nvidia site and still no success. In addition, the OpenGL Extension viewer I use to check the card reports that all OpenGL rendering tests pass. Why doesn't Solidworks see my card as being realview compatible?
Thanks mj
Reply to
mjt
Under Tools menu make sure Large assembly mode is not selected. I had this happen to me and for some reason SWX switches off Realview when this setting is enabled Why in hell I hear you may ask? ... how long is a piece of string? For the life of me I cannot figure why some of this stuff is like it is!
Steam venting valve now closing.
Reply to
Neville Williams
Thanks,
I have set the 'Automatically activate Large Assembly Mode' to Never in System Opions and have checked the Use RealView Graphics checkbox in the same menu. Realview is still greyed out when I assign a material to a simple part. Boy .. this is frustrating. Any other suggestions to activating Realview?
Thanks mj
Reply to
mjt
Hi Mt,
I am currently running SW 2004 SP0 with NVIDIA Quadro FX 500 (Driver Version 4.5.0.2 - Is this latest???) in windows 2000 Proffesional.
I am just try with the RealView option in my part, it works fine.
If you don't mind can you please send me a sample part created in your machine. You can zip and send me to my mail address.
Best of efforts. JR
Reply to
J.Rathakrishnan
I just ran into the same problem on my home computer. I had SW2004 loaded originally on this machine and realview worked fine. I completely uninstalled SW2004 (sweeped the registry also) and then loaded SW2005. But now, I can't turn realview on.
nVidia GeForce4 Ti 4600 (I know its not that great, but it worked in the past) Windows XP Pro SP1
Reply to
Seth Renigar
I am going to ask a simple question, do you have software OpenGL turned off? If not, this will cause Realview to fail. It requires the hardware OpenGL on the card to work properly.
Reply to
Jeff Parker

PolyTech Forum website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.